Славица Бероња

Наставница је математике у Основној школи „Славко Родић“ у Крајишнику. У оквиру математичке секције, Славица Бероња припрема радионице, квизове, такмичења, додатну и допунску наставу. Школски је координатор такмичења Мислиша и манифестације Мај месец математике.

Јелена Кенић

Као наставници математике у ОШ „Танаско Рајић“ у Чачку, Јелени Кенић су се интересовања у раду са ученицима временом битно променила. Од првобитног фокуса на талентоване ђаке које је спремала за такмичења, открила је да жели да математику приближи и осталима, да сви виде како „математика није баук као што се од памтивека мисли, већ нешто без чега би свакодневни живот био немогућ.“

Мирјана Кокерић

Као члан Мреже подршке инклузивног образовања, Мирјана Кокерић се посветила прилагођавању наставе деци која су ометена у развоју. Кроз сарадњу са колегама на еТwinning порталу, Мирјана је покренула пројекте Creative Math Class, Math depth as depth of the Adriatic and Ionian sea, Creative eduacation by thе sea – пројекат за инклузивно образовање и „Припрема за завршни испит“.

Јасна Марковић

Користећи портал eTwinning, Јасна Марковић је повезала своје гимназијалце прваке са њиховим вршњацима из Европе на два пројекта – један о утицају друштвених мрежа на живот, и други чији је циљ поређење школског живота у различитим државама.

Анђелка Симић

Анђелка Симић је написала више радова о споју математике и уметности у настави. Рођена 1986. године у Ваљеву, дипломирала је математику на Математичком факултету у Београду, за време студија радила је и као наставник у основној школи. Након дипломирања запослила се у Гимназији „Бранислав Петронијевић“ у Убу, где ради и данас као наставник математике, рачунарства и информатике.

Наталија Будински

На основу наставничког искуства, Наталија Будински је написала више радова из области методике наставе математике. У раду у Основној школи „Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру настоји да ученицима представи примене математике у свакодневном животу и подстакне их на практичан рад. Повезује математику са другим школским предметима, па је са својим ученицима, између осталог, радила на примерима из финансијске математике, биологије и сеизмологије.

Мирјана Јовановић

Поред редовне, Мирјана Јовановић у својој гимназији „Исидора Секулић“ у Новом Саду организује и додатну наставу из математике, као припрему за такмичења на којима су њени ученици досад постизали бројне успехе.

Др Милан Живановић

Милан Живановић више од десет година ради као аутор и реализатор програма за стручно усавршавање наставника у организацији Друштва математичара Србије.

Биљана Новковић

Наставница Биљана Новковић има став да учење чине ученици, а не наставници, који су ту да усмеравају и воде интересовање које је ђацима природно. С тим на уму, решила је да математичку радозналост побуди кроз позоришну представу. На основу дела Милутина Миланковића „Оснивачи природних наука“ написала је сценарио за представу „Питагора и његови ученици“, која је пре три године премијерно изведена у њеној ОШ „Милица Павловић“ у Чачку.

Драган Голубовић

Игра је, како каже наставник Драган Голубовић, природан начин учења, и без ње човек није комплетан. Наставник је физике у специјалном математичком одељењу ОШ „Вук Караџић“ у Лесковцу и у ОШ „8. Октобар“ у Власотинцу, где је основао „ДДД Научни тим“ са својим ђацима. Са ученицима 7. разреда из школа у Лесковцу и Власотинцу осмислио је логичку игру „Баук“, која је своју премијеру доживела на фестовалу „Наук није баук“ у Нишу.