Почиње месец математике

Драге колегинице и колеге,

Манифестација Мај месец математике (М3) ове године се отвара на сасвим посебан начин: вожњом у троли! Одлучили смо да математику приближимо нашој свакодневици уз причу о онима који се њоме баве на маштовит начин – зато ће, између осталог, овога маја с нама у градском превозу путовати изложба с лицима наставника математике изабраних широм Србије.

Придружите нам се на отварању М3 у четвртак, 12. маја, у 10.45, на окретници троле на Студентском тргу и провозајте се с нама тролом број 29 уз Лица математике! Са нама се вози и Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја.

Пет година након што је покренута, национална научнопопуларна манифестација Мај месец математике (М3) поново открива своје лице широм Србије, кроз мрежу новоотворених Научних клубова. Центар за промоцију науке и Математички институт САНУ представљају манифестацију која ће од 12. до 31. маја извести математику изван школа, универзитета и института, кроз изложбе и радионице, али и уличну уметност за све узрасте, за оне који је обожавају, али и оне који се плаше математике.

Радујемо се вожњи кроз М3 са вама!