Мај месец математике

Најавна М3 конференција

Центар за промоцију науке и Математички институт Српске академије наука и уметности, у сарадњи са бројним партнерима, организују научнопопуларну манифестацију Мај месец математике, која ће се одржати у двадесет градова Србије.

Датум: среда, 25. април
Време: 12.00 сати
Место: Медија центар (Теразије 3)
Учесници: мр Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке, проф. др Зоран Марковић, директор Математичког института САНУ-а, проф. др Бранко Ковачевић, ректор Београдског универзитета и председник Конференције универзитета Србије (КОНУС), Ђурђa Тимотијевић, психолог Агенције за истраживање тржишта МАСМИ, Добривоје Лале Ерић, уредник програма манифестације М3
Модератор: Слободан Бубњевић

Центар за промоцију науке и Математички институт Српске академије наука и уметности, у сарадњи са бројним партнерима, организују научнопопуларну манифестацију Мај месец математике, која ће се одржати у двадесет градова Србије. Уз подршку Немачког математичког друштва и под покровитељством председника САНУ-а Николе Хајдина, ЦПН и МИСАНУ организују већи број математичких изложби, предавања, дечјих радионица и других садржаја којима је циљ да прикажу математику онаквом каква заправо јесте – као игру, страст и креативну вештину на граници уметности и науке. Током месеца маја математика ће изаћи на улице, тргове, речне обале, освојити галерије, музеје и друге јавне просторе.

Представницима медија ексклузивно ће бити представљени и последњи резултати квантитативног истраживања на тему Колико се грађани Србије плаше математике?, које је на репрезентативном узорку Центар за промоцију науке спровео у марту 2012. године у сарадњи са Филозофским факултетом.

Центар за промоциjу науке популарише и промовише науку, развиjа научну писменост и повезаност и афирмише идеjе економиjе знања, буди радозналост и подстиче младе да се определе за пут науке. ЦПН jе основан Законом о научноистраживачкој делатности 2010. године.