М3 · МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИKЕ 2022 · ВИшЕ ОД ИГРЕ · УЧИОНИЦА БУДУЋНОСТИ · ИЗЛОЖБЕ · МЕЈКЕРС ЛАБ · ГЕЈМ ЏЕМ · ТАКМИЧЕЊЕ

ГЕЈМ ЏЕМ

На Гејм џему који уз подршку гејминг студија Playstudios Europe из Београда организујемо у оквиру Маја месеца математике, угостићемо 12 тимова и више од 50 појединаца који ће правити своје игре у Дорћол плацу током једног викенда – од 27. до 29. маја. Сваком од тимова придружиће се и средњошколци, који ће имати прилику да учествују, добију више информација о самом процесу прављења игара и науче неке од вештина које су им за то потребне. Учесници самог Гејм џема су унапред одабрани кроз пријаве како би се формирали тимови комплементарних знања и вештина, способни да за кратко време направе игру.

Догађај ће бити отворен за јавност, и публика ће имати прилику да уживо види како изгледа креативан процес, уживајући у башти Дорћол плаца и додатним садржајима током викенда. У недељу, 29. маја, на крају Гејм џема, посетиоци ће такође моћи да присуствују представљању свих направљених игара жирију и публици, као и одабиру најбољих.

Поред самог догађаја, у комплексу Дорћол плаца биће постављено неколико изложби у вези са гејминг индустријом, као и зона за играње видео-игара, тако да ће ово бити сјајна прилика да осетите дух индустрије видео-игара и упознате се са људима у Србији који их стварају.